ЛОКАЛНА ТЕРАПИЈА НА АКНИ

Акни се хронична воспалителна болест на кожата и едно од најчестите заболувања на кожата кај нас. Во пубертетот е почеста кај мажите, а во подоцнежната возраст кај жените. Вообичаено и…

Continue Reading ЛОКАЛНА ТЕРАПИЈА НА АКНИ
ЕКТОИН – заштита дизајнирана од природата
Vulkan

ЕКТОИН – заштита дизајнирана од природата

Ектоинот за прв пат е откриен во 1985 година и од тогаш е детално истражен како супстанција која ги штити клетките. Исклучителните заштитни својства на Ектоинот денес наоѓаат примена кај многу разновидни медицински и фармацевтски производи. Од 2001 Ектоин е добро позната активна состојка и во многу козметички производи.

Continue Reading ЕКТОИН – заштита дизајнирана од природата

ReConnect®

ReConnect® е додаток во исхрана кој помага во подобрување на физичките и когнитивните перформанси и особено е индициран за да помогне во спречување на губење меморија поврзана со возраста. Неговата одлична формулација се заснова на комбинацијата на NADH, коензим Q10, серин и витамин Ц.

Continue Reading ReConnect®

Lactobacillus rhamnosus GG Поддршка за гастро-интестиналното здравје на деца и возрасни

Lactobacillus rhamnosus GG (ATCC 53103) за прв пат е изолиран во 1983 од цревата на здрав човек, патентиран во 1985, а целосната геномска секвенца му е декодирана во 2009 година.…

Continue Reading Lactobacillus rhamnosus GG Поддршка за гастро-интестиналното здравје на деца и возрасни

Сѐ што треба да знаете за SPF (Sun Protection Factor)

SPF (sun protection factor) означува степен на заштита од сончевите ултравиолетови В зраци (UVB), оние што предизвикуваат изгореници и може да придонесат за развивање рак на кожата.

Continue Reading Сѐ што треба да знаете за SPF (Sun Protection Factor)