ЛОКАЛНА ТЕРАПИЈА НА АКНИ

Акни се хронична воспалителна болест на кожата и едно од најчестите заболувања на кожата кај нас. Во пубертетот е почеста кај мажите, а во подоцнежната возраст кај жените. Вообичаено и…

Continue Reading ЛОКАЛНА ТЕРАПИЈА НА АКНИ
ЕКТОИН – заштита дизајнирана од природата
Vulkan

ЕКТОИН – заштита дизајнирана од природата

Ектоинот за прв пат е откриен во 1985 година и од тогаш е детално истражен како супстанција која ги штити клетките. Исклучителните заштитни својства на Ектоинот денес наоѓаат примена кај многу разновидни медицински и фармацевтски производи. Од 2001 Ектоин е добро позната активна состојка и во многу козметички производи.

Continue Reading ЕКТОИН – заштита дизајнирана од природата

Сѐ што треба да знаете за SPF (Sun Protection Factor)

SPF (sun protection factor) означува степен на заштита од сончевите ултравиолетови В зраци (UVB), оние што предизвикуваат изгореници и може да придонесат за развивање рак на кожата.

Continue Reading Сѐ што треба да знаете за SPF (Sun Protection Factor)