Description
Додаток во исхраната со Омега 3 масни киселини.
Со 2 вида: бакалар и рибино масло.
Богата со витамини Д и Е.
Од диви риби
Moller’s Omega-3 Forte е 1: 3 мешавина од висококвалитетен бакалар и рибино масло. Постојат два вида рибини масла, оние добиени од рибиниот црн дроб, како што е маслото од црн дроб на треска и оние добиени од нивното месо. Сите рибини масла се богати со витамин Е и полинезаситени масни киселини од омега-3 групата.
Омега 3 масните киселини припаѓаат на корисни полинезаситени масти и се поделени во две категории, алфа-линоленска киселина (ALA), која природно се наоѓа во растителната храна, како што се ленено семе и еикозапентаеноична киселина (EPA) и докосахексаеноична киселина (DHA), содржани во Риба. А-линоленската киселина (ALA) се претвора во EPA и DHA во телото, додека EPA и DHA лесно се апсорбираат од телото од храната што ја содржат.
DHA и EPA помагаат во одржување на нормални нивоа на триглицериди во крвта (ова се однесува на внесување од 2000 mg само од возрасни), нормален крвен притисок (ова се однесува на внес од 3000 mg само кај возрасни) и нормална работа на срцето. DHA помага во одржување на нормалната функција на мозокот и видот. *
Витаминот Д придонесува за нормално функционирање на имунолошкиот систем, како и на нервниот и мускулниот систем. Дополнително, придонесува за подобра апсорпција на калциум и фосфор од телото, а со тоа помага за нормално здравје на коските и забите. *
Рибните масла на Норвешка Moller се произведуваат од диви риби, а не од аквакултура и се во форма на несинтетички природни триглицериди за висока апсорпција од телото (до 98%). Тие се обработуваат во рок од 24 часа од уловот. Тие се додатоци со висок квалитет и чистота, ослободени од тешки метали и токсични материи како жива, во согласност со европското законодавство. Покрај тоа, нивното производство и пакување во азотна атмосфера ги штити од фотохемиска оксидација.