ReConnect®

ReConnect®

Честопати на крај на денот се чувствуваме исцрпени, а во повеќето случаи ноќниот одмор не е доволен за да можеме да го започнеме денот со потребната енергија и да се соочиме и да ги извршиме сите активности кои не чекаат во текот на денот. Чувството дека ни недостасува енергија и дека не можеме да одиме еден чекор подалеку, заедно со менталниот замор е сè почеста ситуација за многу луѓе.

ReConnect® е создаден за луѓе со активен животен стил; млади кои работат и учат истовремено, претприемачи со целодневни состаноци, спортисти, луѓе кои патуваат често, родители со баланс на работа/секојдневни обврски, баби и дедовци кои се грижат за своите внуци … на кратко, луѓе на кои им е потребна максимална енергија и физички и ментално да можат да се справат со нивниот животен стил и да се задоволни што нивниот ден е продуктивен.

ReConnect® е додаток во исхрана кој помага во подобрување на физичките и когнитивните перформанси и особено е индициран за да помогне во спречување на губење меморија поврзана со возраста. Неговата одлична формулација се заснова на комбинацијата на NADH, коензим Q10, серин и витамин Ц.

Придонесува за производство на енергија, има антиоксидативно дејство и оптимизација на функционирањето на главните ензими на организмот.

NADH: коензим кој во комбинација со Q10, го зголемува производството на клеточна енергија или АТП (Кребсов циклус). Антиоксиданс вклучен во синтезата на невротрансмитерите (допамин, серотонин, адреналин и норадреналин). Кај спортистите, дополнувањето со NADH им помага на мускулите да добијат поголема сила, отпорност и капацитет на обновување. Кај луѓе кои работат со висока ментална активност , помага во подобрување на когнитивните способности.

Коензим Q10: произведува 95% од енергијата (АТП) на организмот и е од суштинско значење во процесот на клеточно дишење. Исто така, има антиоксидативна активност која на невронско ниво, се покажа дека ги намалува невродегенеративните заболувања поврзани со оштетување на невронските оксидации. Исто така е неопходно за одржување на крвните садови и срцевиот мускул.

Витамин Ц: основен антиоксиданс за нашето тело. Помага при правилно функционирање на нервниот систем и ги намалува штетите предизвикани од хемикалиите и загадувачите преку неутрализирање на слободните радикали. Исто така го намалува крвниот притисок и спречува појава на васкуларни заболувања.

Серин: клучна аминокиселина за комуникација помеѓу нервните клетки за подобрување на концентрација, учење, меморија и депресивно расположение.